Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

 

Percheziţii la Iaşi pentru destructurarea unei grupări specializate în trafic de droguri

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi, au efectuat, marţi, 6 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Iaşi, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în traficul de droguri de risc şi droguri de mare risc.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada octombrie 2014- martie 2015, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, membrii grupării infracţionale au procurat, deţinut pus în vânzare şi comercializat cantităţi importante de droguri de risc (cannabis) şi droguri de mare risc (comprimate ecstasy) către diferiţi consumatori de pe raza municipiului Iaşi. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare, a fost găsită şi ridicată cantitatea totală de 745 grame cannabis, deţinută de către membii grupului infracţional în scopul comercializării pe piaţa ilicită din municipiului Iaşi şi a localităţilor limitrofe.

La sediul DIICOT Serviciul Teritorial Iaşi, ca urmare a punerii în executare a mandatelor de aducere, au fost conduse 12 persoane în vederea audierilor. Procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iaşi au dispus măsura preventivă a reţinerii faţă de 4 inculpaţi, urmând a fi sesizat Tribunalul Iaşi cu propunere de arestare preventivă, iar faţă de 2 persoane s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul de Operaţiuni Speciale Iaşi şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi -Serviciul Acţiuni Speciale.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*