Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

 

Lampioane tricolore lansate la Iaşi pentru a marca 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

Filiala Iași a Platformei Unioniste Acțiunea 2012 va lansa 27 de lampione tricolore pentru a marca 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Evenimentul care va avea loc vineri, 27 martie, ora 20:00 în Piața Unirii din Iași, are drept obiectiv urgentarea realizării Reunirii celor două state românești, pe fondul contextului internațional extrem de favorabil.

În întreaga Țară momentul marcant din istoria neamului va fi sărbătorit prin concerte, festivaluri, piese de teatru, spectacole cultural-artistice, flash-mob-uri etc. Evenimentele vor culmina cu ziua de duminică, 29 martie 2015 începând cu ora 14:00, când la Chișinău va avea loc Marea Adunare TRICOLORĂ.

„Dar un popor care „se jeluie pe soartă” și nu înțelege rolul determinant pe care îl are în actualul context intern și internațional, nu va avea viitor, pentru că „cine uită nu merită”. Într-un superb arc peste timp, situația mondială se apropie de cea dinainte de ora astrală a românilor, anul 1918” a declarat președintele Platformei unioniste Acțiunea 2012, George Simion.

Amintim că Platforma Unionistă ACȚIUNEA 2012 este o coaliție de asociații non-guvernamentale și grupuri de inițiativă care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează pentru realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*