Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

 

Percheziţii la comercianţii de pocnitori şi artificii

In Iasi, artificiile pentru sarbatorile de iarna pot fi cumparate din noua supermarketuri, iar in judet exista doua depozite autorizate, de unde pot fi achizitionate materiale pirotehnice. Perchezitiile in rindul comerciantilor au fost demarate si vor continua pina la finalul acestei luni.

Cms sef Petru Frunza, sef Serviciul Arme, Explozivi si Substante Toxice Iasi:Confectionarea, detinerea, comercializarea, importul, folosirea sau orice alta operatiune cu astfel de produse, precum si a artificiilor din categoria «obiecte zburatoare luminoase» si a pocnitorilor din clasa I, efectuate fara drept, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la un an. Totodata, in special parintii trebuie sa manifeste atentie deosebita in ceea ce priveste minorii, pentru a evita accidente neplacute si pentru a nu trece de partea cealalta a legii”.

 

Anul trecut, politistii ieseni au confiscat peste 48 de mii de articole explozibile, iar mai multe persoane au fost trimise in judecata pentru comert ilicit. Amenzile pentru utilizarea ilegala a articolelor pirotehnice se ridica la 7.500 de lei, dar infractiunea se pedepseste si cu inchisoare pina la 1 an.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*