Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

 

Doi indivizi arestați preventiv pentru trafic de droguri

droguri (1)Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus, pe 20 mai, reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Spiratos Dragoș Andrei şi Ernilă Tudor Constantin pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și introducerea, în mod ilegal, în România de droguri de mare risc.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2017, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul Spiratos Dragoș Andrei a comercializat droguri de risc şi de mare risc, respectiv, cannabis, ecstasy şi amfetamină, mai multor consumatori de pe raza municipiului Iaşi.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constat că inculpatul Spiratos Dragoș Andrei a procurat drogurile de mare risc de la inculpatul Ernilă Tudor Constantin care, la rândul său, le-a comandat în mediul on-line prin intermediul platformelor de tip „onion – dark net”.

droguri (2)La data de 19.05.2017 inculpatul Ernilă Tudor Constantin a fost surprins în flgrant în timp ce ridica un colet ce conținea droguri de mare risc expediate din Olanda, prin intermediul serviciului poştal naţional.
La aceeaşi dată, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi au efectuat un număr de 8 de percheziții domiciliare pe raza municipiului Iaşi, ocazie cu care au fost ridicate în vederea confiscării 110 comprimate de ecstasy, mai multe doze de cannabis, 13 dispozitive de mărunțit substantele vegetale și 3 cântare electronice de precizie.

La data de 21.05.2017 Tribunalul Iaşi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Spiratos Dragoș Andrei şi Ernilă Tudor Constantin, pentru o perioadă de 30 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții şi inculpații beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumția de nevinovăție”, susțin procurorii.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*