Luni 13 Mai 2024, Actualizat acum 133 zile 12:00 am

 

Britanicul care-l adoră pe Eminescu şi care a învăţat româneşte la Iaşi. Vezi cine este!

Are un masterat în Istoria Artelor la Cambridge, dar a ales cariera diplomatică. După mai mulţi ani în care a lucrat  în ambasadele de la Moscova şi Kiev şi a fost consilier în Centrala de la Londra pe probleme din Pakistan, Afganistan şi fostele state din URSS, în 2010 devine pentru prima dată ambasador.

Dar înainte de a fi trimis la Bucureşti în calitate de ambasador la Marii Britanii şi Irlandei de Nord, face un stagiu de câteva luni în Iaşi unde, asemeni altor doi predecesori ai săi, Quinton Qayle şi Robert Barnett, învaţă limba română cu profesori de la EuroEd.

Pe 7 şi 8 noiembrie 2013, Excelenţa Sa, Martin Harris vine din nou la Iaşi, unde a mai fost şi în toamna anului trecut. Joi a avut întrevederi cu preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, şi cu prefectul Romeo Olteanu. Pentru vineri este programată o vizită la Biblioteca Central Universitară din Iaşi.

E.S. Martin Harris, în calitate de ambasador la Bucureşti, s-a remarcat printr-o deschidere deosebită şi o abordare inedită a  relaţiei cu românii obişnuiţi. Dorindu-şi să fie în permanentă legătură cu oamenii simpli, Martin Harris socializează prin intermediul unui blog în limba română şi a mesajelor de pe adresa de Twitter. Fan declarat al poeziei lui Eminescu, din care recită în limba română, Harris a acceptat în această toamnă, la invitaţia elevilor şi profesorilor, să deschidă anul şcolar la Podari, judeţul Dolj.

Este căsătorit şi are trei fete.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*