Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

 

Sfaturi de închiriere pentru o garsonieră

66473372_6_261x203_rate-la-dezvoltator-apartamente-noi-cu-2-si-3-camere-capat-cug-iasi-_rev007Din perspectiva unui chiriaş, o garsonieră impune la fel de multe griji ca şi închirierea unui spaţiu mai mare de genul apartamentelor cu mai multe camere. Diferenţa o face suprafaţa în sine, în funcţie de necesităţi, pentru că la nivel de condiţii toată lumea caută confort şi zone cât mai bine cotate.
Cu oferte tot mai multe pe piaţa de profil, o selecţie nu se face atât de uşor. Aşadar, în numele acestei nevoi, agenţii imobiliari de la compariimobiliare.ro vin cu câteva sfaturi preţioase.

Studiază preţurile şi zonele

Un preţ corect reflectă mai multe condiţii. Comparaţia o puteţi face şi pe platforma online a celor de la compariimobiliare.ro, cu statisticile pe piaţa de profil raportate la toate zonele de interes. Spre exemplu, în materie de garsoniere de inchiriat Iasi preţurile pot chiar să depăşească 1000 de euro. Cele mai bine cotate zone sunt Dumbrava Roşie cu 1088 € per mp, Tudor Vladimirescu cu 1064 € per mp, în timp ce Centrul Civic sare peste 1.300.

Zona aleasă are o mare influenţă pe termen lung, având în vedere că ţine nu numai de confortul propriu şi de posibilitatea de a avea acces facil la diverse surse, instituţii, locaţii etc. Aşadar, aparte de cât este de apreciată zona, trebuie avut în vedere raportul la preferinţele şi nevoile chiriaşului.

Studiul anunţurilor

De regulă acestea ar trebui să fie mereu însoţite de fotografii şi detalii privind închirierea. Mai cu seamă privind versatilitatea garsonierelor, fie cele din blocurile noi sau nu, trebuie menţionat cum sunt compartimentate, care este nivelul de confort, pe lângă dotările posibil a fi oferite.
Portalul compariimobiliare.ro cuprinde o varietate de anunţuri. Actualizarile constante fac ca misiunea de selecţie să fie una în raport cu realitatea, aşa că nu va mai rămâne decât să vizitaţi ceea ce selectaţi că fiind opţiuni viabile. Acest capitol este frontieră între pasul final de închiriere sau nu. La faţa locului, orice anunţ păleşte. De fapt, aici veţi observa cu adevărat care sunt avantajele pe care le puteţi avea locuind în garsoniera respectivă.

Vizionarea garsonierelor

Starea pereţilor, izolaţia dacă aceasta există, tencuiala, tâmplăria sunt primele elemente după care să vă orientaţi. Acestea denotă per total starea garsonierei. Desigur, nu sunt nici singurele. Dotările spaţiului ce urmează să devină cămin sunt şi ele importante. La acest capitol, propritarii se arată de regulă deschişi la negocieri, optând pe viitor ca banii din chirie să fie suma investită în ulterioare dotări mai avansate.

Ajutorul agenţilor imobiliari

Chiar dacă închirierea unei garsoniere aparent este o misiune imobiliară ce nu ridică dificultăţi, nu acelaşi lucru îl poţi afirma când calitatea defineşte misiunea. Un ajutor de genul unui agent imobiliar local ştie mai bine locaţiile, cotaţiile pe piaţă şi ce cerinţe sunt importante de urmărit. Acesta vă va sfătui şi să realizaţi un contract cu proprietarul, pentru a stabili clar care sunt limitele, condiţiile de închiriere şi de cedare spre închiriere, condiţii impuse de ambele părţi contractuale.

Specialiştii imobiliari de la Compari Imobiliare susţin că statisticile privind tranzacţiile imobiliare sunt îmbucurătoare. Prima parte a acestui an dezvăluie un interes tot mai crescut pentru toate segmentele, atât de vânzare-cumpărare, cât şi pentru închiriere. Cei interesaţi de domeniu şi de o viitoare acţiune pe plan imobiliar pot consulta ofertele pe compariimobiliare.ro.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*