Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

 

Un funcţionar public cu statut special din Iaşi, arestat pentru exploatarea sexuală a mai multor tinere

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi au efectuat pe 5 noiembrie  3 percheziţii domiciliare.

Precheziţiile s-au făcut după ce s-au strâns suficiente dovezi că între anii 20122 şi 2013, 3 indivizi au recrutat prin înşelăciune, transportat, cazat şi exploatat sexual pe raza municipiului Iaşi mai multe tinere minore şi majore. Aceștia postau anunțuri pe site-uri de internet pentru adulți, racolând astfel clienți pentru victimele exploatate, obținând importante beneficii materiale pentru sine.

Unul dintre cei trei inculpaţii care a participat în mod nemijlocit la săvârșirea faptelor are calitatea de funcționar public cu statut special și deși cunoștea faptul că persoanele exploatate de ceilalți doi inculpați sunt victime ale abuzului fizic și sexual, nu a acţionat conform legii deși avea obligația de a o face.

Prin Ordonanţele din 5 şi 6 noiembrie, procurorii D.I.I.C.O.T –  Serviciul Teritorial Iaşi au luat măsura preventivă a reţinerii celor trei inculpaţi. Pe 6 noiembrie,  Curtea de Apel  Iaşi a admis cererea formulată de procurorii D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Iaşi şi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru 29 zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*