Duminică 12 Mai 2024, Actualizat acum 132 zile 12:00 am

 

Medicii de familie, imputări de mii de lei! Află de ce au fost sancţionaţi!

Sute de medici de familie din Iaşi vor sa dea în judecată statul român după ce au primit de la Casa de Asigurari imputări de mii de lei. Sumele pe care statul vrea să le reţină, ca despăgubire pentru pagubele produse, variaza intre 1000 si 9000 de lei pentru fiecare medic. Banii ar proveni din prescrierea de reţete compensate şi gratuite pacienţilor care au fost internaţi în spitale.

Preşedintele Colegiului Medicilor Vasile Astărăstoae, susţine că în acest caz vorbim de o absurditate şi asta pentru că, în spital, pacientului i se administrează doar tratamentul pentru afecţiunea pentru care a fost internat, nu şi pentru bolile cronice de care suferă. Pentru aceste afecţiuni, bolnavul primeşte reţetă de la medicul de familie. Vasile Astărăstoae sustine că, în acest caz, Curtea de Conturi, care a somat Casa de Sănătate să recupereze pagubele, nu ţine cont de legislaţia sanitară şi impută abuziv medicilor de familie reţetele eliberate. Cadrele medicale au contestat plata sumelor la Comisia de Arbitraj de pe lângă CNAS şi aşteaptă o rezolvare. Sunt pregătiţi chiar să dea în judecată statul român.

În judeţul Iaşi sunt peste 400 de medici de familie în această situaţie. Până când lucrurile se vor lămuri, Casele de Asigurări de Sănătate vor reţine sumele imputate medicilor chiar din această lună, lucru care va face imposibilă funcţionarea unor cabinete medicale.

sursa: tvr.ro

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*