Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

 

Lipsesc aparatele care îi ajută pe copiii în stare critică să respire. Medicii din Iaşi îi salvează  cu metode rudimentare

bolnavi in spitalLa Secţia de Terapie Instensivă a Spitalului de Pediatrie din Iaşi sunt doar şapte aparate de vetilaţie mecanică, un sfert din câte ar fi nevoie. Copii care nu pot respira singuri sunt ventilaţi la balon, adică medicii stau ore în şir lângă dânşii şi îi ventilează manual, scrie Adevărul. Doctorii recunosc că această  metodă poate fi riscantă pentru copii.

Cele şapte aparate de ventilat mecanic de la Spitalul de Copii ‘’Sfânta Maria’’ din Iaşi sunt total insuficiente pentru cei 30 de pacienţi care sunt internaţi în Secţia de Terapie Intensivă. Frecvent se ajunge în situaţia ca micii pacienţi să fie ţinuţi în viaţă aproape cu mâinile goale.   Medicii şi asistentele, prin rotaţie, îi ajută să respire cu un balon. Stau ore în şir şi ventilează manual deşi normal ar fi ca măcar această secţie unde ajung pacienţii în stare critică să fie dotată cu aparatură modernă.

Citeste mai mult: adev.ro/nvduh2

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*