Marti 14 Mai 2024, Actualizat acum 134 zile 12:00 am

 

Autoarea volumului „Țiganul tot țigan”, în dialog cu jurnaliștii ieșeni

Astăzi, de la ora 14.00, la Institutul Cultural Francez din Iași va avea loc întâlnirea cu jurnalista poloneză Lidia Ostalowska, invitată la dezbaterea Reportajul literar polonez și românesc.

Lidia Ostałowska a absolvit cursuri de filologie polonă la Universitatea din Varșovia. Din anul 1989 este jurnalist la renumitul cotidian „Gazeta Wyborcza”. Autoare a unor reportaje despre cei a căror viață este mai grea – minoritățile naționale și etnice, femei, tineri aparținând unor subculturi și despre cei excluși din viața socială, precum și co-autoare a numeroase volume de reportaj. În 2000 a apărut ediția I a cărții Cygan to Cygan/ Țiganul tot țigan (ediția a II-a – 2012), în anul 2011 a publicat volumul de reportaj Farby wodne/Acuarele (nominalizat la Premiul Literar Nike 2012 și la Premiul Gwarancje Kultury 2012), iar în 2012 – cartea Bolało jeszcze bardziej/A durut și mai mult (nominalizată la Premiul „Ryszard Kapuściński”).

Dezbaterea de la Iași, organizată de Asociația Studenților Jurnaliști, va fi moderată de prof. Daniel Condurache. Printre participanți se va afla și Oana lazâr de la TVR Iași.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*