Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

 

Hotel Europa s-a închis. Află aici de ce!

Patronul companiei care administrează Hotel Europa, omul de afaceri Gheorghe Ionescu susţine că sistarea activităţii este doar temporară şi nu intenţionează să renunţe la business. Pierderile vehiculate în presă sunt de 5 milioane de lei.

Pierderile considerabile din ultimii ani, numărul tot mai mic de clienţi şi concurenţa ar putea fi cauzele falimentului unei afaceri care se anunţa de mare succes.

Conform raportărilor către Ministerul Finanţelor, anul trecut Inproiect SRL, societatea care administrează Hotel Europa, a avut pierderi de 4,97 milioane de lei. Cifra de afaceri înregistrată a fost de 4,7 milioane de lei şi cheltuieli totale de 9,7 milioane. Nici anul 2011 nu a fost unul bun pentru firma patronată de omul de afaceri Gheorghe Ionescu. Aceasta a raportat pierderi nete de 28.403 lei şi o cifră de afaceri de 3,1 milioane de lei.

Omul de afaceri speră ca activitatea să fie reluată în primăvara anului următor. Gheorghe Ionescu spune că hotelul inaugurat acum 12 ani trebuie renovat şi de aceea a fost închis.

Hotelul Europa are o valoare de pe piaţă, estimată la inaugurare, de aproximativ 20 de milioane de dolari, este clasificat cu patru stele şi dispune de 80 de camere, săli de conferinţe, o braserie şi un bar de zi. Cu toate acestea, hotelul nu se află în preferinţele generale ale turiştilor din cauza serviciilor oferite. „Minusuri ar fi sistemul de climatizare şi aerisirea băii. Nu are piscină”, scrie un client al unităţii de cazare din luna iunie a acestui an, pe site-ul de specialitate travelro.ro. „Minibar extrem de sărac, personal deşi amabil, fără experienţă. Uşor confuz, fără om de ajutor la bagaje, hârtia igienică a trebuit să o cerem noi de la recepţie”, spune un alt turist cazat la Europa în luna mai. Printre punctele forte ale hotelului descrise de cei doi clienţi se numără amplasarea centrală.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*