Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Rigolele si sifoanele din inox – utilitatea lor in domeniul industrial

rigole-din-inox-cu-gratarRigolele si sifoanele sunt acele elemente folosite pentru colectarea apelor de pe diferite suprafete si transportul acestora in sistemele de canalizare. Acestea sunt construite din diferite materiale, dar cel standard fiind otelul.

Domeniul de aplicatie a acestor rigole este reprezentat de fabrici, de produse alimentare (fabrici de bere, lapte, abatoare etc.), fabrici de chimicale, restaurante, spitale etc. Sunt folosite de asemenea si in cazurile in care standardele tehnice de igiena prevad utilizarea produselor din inox.

Inoxul sau otelul inoxidabil este un material rezistent, ce nu sufera coroziuni in contactul cu apa sau alte substante chimice de tipul acizilor. Deoarece este usor de curatat si nu se confrunta cu degradarea in timp, in cazul alegerii sistemelor de scurgere se recomanda rigolele si sifoanele din otel.

In afara de aspectul ce tine de durabilitate, rigolele menite pentru spatii sterile sunt proiectate din otel inoxidabil sub aspectul ce vizeaza curatarea usoara a acestora si rezistenta la substante puternice de curatare, de tipul celor care se utilizeaza in industrie.

Indiferent de domeniu si de articolele pe care le achizitionam este bine sa apelam la elemente profesionale si de la specialisti ai nisei. In sensul achizitionarii unui sistem de scurgere putem sa ne orientam spre site-ul RigoleSifoane.ro, Iperinox fiind reprezentantul unic in Romania al produselor Kesmet din Polonia.

Compania Kesmet si-a inceput activitatea in anul 1990, devenita cunoscuta in scurt timp pentru domeniul sau de activitate, anume servicii de lacatuserie. In timp, ca urmare a dezvoltarii industriei alimentare, Iperinox a ajuns sa se specializeze in prelucrarea otelului inoxidabil rezistent la acizi. A urmat apoi si extinderea tipurilor de produse si servicii oferite. In prezent un interes principal este cel legat de comercializarea de sifoane din inox, rigole din inox si mobilier din inox.

Fara apa pe podea, mai putine renovari

Un sistem de scurgere compus din rigole si sifoane din inox se recomanda si in locuintele individuale din cauza faptului ca in timp stagnarea apei pe diferite tipuri de pardoseli, chiar si pe gresie, poate aduce deteriorari insemnate.

In functie de necesitati, rigolele pot fi conectate cu celelalte componente de drenare, cum ar fi sifoanele sau rigolele compacte tip nisa.

Tipul grilajelor pentru acoperirea rigolelor se stabileste in functie de locatia rigolei, clasa de incarcare si cerintele de functionare. In locurile cu trafic greu se recomanda utilizarea grilajelor perforate cu rezistenta crescuta la sarcini mai mari, spre deosebire de grilajele tip retea, preferabile in situatiile in care volumul apei drenate este inalt.

Odata cu tendintele moderne in renovare, pentru locuinte se opteaza din ce in ce mai des pentru dusurile fara cadita de colectare. Aceste modele implica de asemenea un sistem de rigole si sifoane, deoarece acestea, in functie de modelul ales, pot face fata cantitatii mari de apa. Si in acest caz se recomanda o rigola de dus din inox intrucat utilizarea dusului este frecventa, deci are nevoie de o capacitate in plus in rezistenta.

Avantajele sistemelor de scurgere de pe RigoleSifoane.ro

  • Colectarea si drenarea unei cantitati mari de apa;

  • Sunt uşor configurabile si pot fi conectate in diferite unghiuri la alte elemente de drenare;

  • Acces usor la curatare;

  • Usor adaptabile la necesitatile de racordare.

Rigolele de scurgere compacte sunt o metoda ieftina si simpla pentru drenarea apelor de pe suprafetele cu debit de apa redus. Este solutia perfecta in cazul in care se doreste separarea suprafetelor umede de cele uscate.

Rigolele de scurgere compacte sunt fabricate din tabla de inox de 1.5-2 mm. Panta acestor rigole poate fi adaptata la grosimea podelei. Sifonul de pardoseala este prevazut cu sectiune ce opreste patrunderea mirosului din canalizare sau cum mai este denumit tehnic garda hidraulica antimiros. Pe lungimi mai mari de 4 m se folosesc flanse pentru asigurarea hidroizolatiei.

In cazul rigolelor cu panta, adancimea creste cu lungimea tronsonului, acesta precum si evacuarea depind de inaltimea initiala, lungime si panta.

Adancimea standard a rigolelor compacte este de 65 mm, iar latimea de deschidere de 20 mm. Acesti parametri pot fi modificati in functie de necesitati.

Categoriile de pe RigoleSifoane.ro cuprind rigole inox de dus, sifoane inox de pardoseala, guri de scurgere, rigole inox industriale si mobilier inox. Produsele se pot achizitiona cu dimensiuni standard sau pe comanda, conform proiectului.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*