Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Sute de tone de grâu au fost confiscate. Află de ce!

Pe 6 septembrie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, în colaborare cu comisari ai Gărzii Financiare și reprezentanți ai Direcției Agricole, au verificat mai multe societăți și depozite de cereale, unde existau suspiciuni de evaziune fiscală.

Astfel, o firmă din comuna ieșeană Bivolari depozita cantitatea de 420 de tone de grâu, fără a avea însă documente justificative.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că întreprinderea în cauză nu a întocmit jurnalele de recoltare pentru producţia de cereale din anul curent şi nici fişe de magazie pentru produsele recoltate, în magazia unităţii fiind identificate 420 de tone grâu. Într-un comunicat de presă al IPJ Iași, se arată că, întrucât reprezentantul unităţii nu a putut prezenta nici un document de provenienţă al acestei cantităţi, s-a luat măsura indisponibilizării cerealelor.

S-a întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări conform art. 9, lit. A din legea 241/2005, urmând ca după finalizarea cercetărilor să se propună măsuri legale unității de parchet competente.

 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*