Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Update! Accident feroviar cu nouă morţi lângă Antibiotice

Trenul personal Iaşi- Dorohoi a lovit, duminică după-amiază,  un autoturism în zona fabricii Antibiotice Iaşi. În urma incidentului nouă persoane au decedat, din cele 11 aflate în autoturismul VW Sharan.

Din primele informaţii în autoturism erau mai mulţi pasageri decât numărul de locuri, cele 11 persoane stăteau pe şapte locuri. Şoferul a forţat trecerea de cale ferată, iar trenul nu a mai putut evita impactul, maşina fiind târâtă sute de metri.

Celelalte două persoane din autoturism care au supraveţuit sunt în stare gravă şi au fost transportate la spital cu o ambulanţă şi un elicopter SMURD.

Printre cei 9 morți se află și un copil care avea doar 3 ani.

Persoanele transportate la Spital se află în stare critică. Este vorba de un copil de 14 ani cu traumatism cranio-cerebral sever, hemoragie intracraniană, fractură de bazin și de femur, contuzie de torace şi abdomen. Medicii spun că internat la Spitalul de copii „Sf.Maria”, este intubat şi ventilat mecanic.

Cealaltă victimă este un bărbat de 25 de ani, internat la Spitalul „Sf.Spiridon”.  „Prognosticul este unul rezervat”, a precizat conf.dr. Diana Cimpoesu, coordonatorul secției UPU – SMURD.

30 de persoane au plecat cu trei maşini din Glodeni şi Ţibana spre Breazu, la cules via. Cei din primul autoturism au trecut calea ferată,însă cei din al doilea, aflați în autoturismul VW Sharan, au fost prinşi de tren. Cea de-a treia maşină se afla în urma lor. Persoanele din autoturismul târât de tren erau rudele unui bărbat aflat în microbuzul din faţă. El şi-a pierdut în acest accident copiii şi nepoţelul de 3 ani. 

Trecerea la nivel cu calea ferată se află la 2 km de Iași și nu sunt montate bariere. Martorii povestesc că șoferul ar fi observat trenul, dar a forțat trecerea. În urma impactului, mașina a fost târâtă peste 200 de m. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Rutiere Iaşi, accidentul s-a produs din cauza şoferului microbuzului, care nu a respectat semnalele luminoase şi indicatoarele de la trecerea de cale ferată.

Acesta este cel mai grav accident petrecut la trecerea cu calea ferată din ultimii ani. Pe 14 august 2009, un microbuz plin cu pasageri a fost lovit în plin de un tren. 11 oameni au murit pe loc, iar alți trei la spital.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*