Marti 07 Mai 2024, Actualizat acum 127 zile 12:00 am

 

Festivalul „George Enescu”, la Iaşi

Cvartetul de coarde Voces va susține două concerte cu ocazia celei de-a XXI-a ediții a Festivalului Internațional „George Enescu”. Primul concert are loc la Muzeul Universității „Alexandru Ioan Cuza ” din Iași, sâmbătă, 7 septembrie, de la ora 11.00. Cel de-al doilea concert se va desfășura la Ateneul Român din București, marți, 10 septembrie, de la ora 17.00. Din programul celor două recitaluri face parte lucrarea lui J.S. Bach, „Arta Fugii”, considerată una din cele mai faimoase pagini ale istoriei muzicii universale.

De asemenea, Orchestra Filarmonicii de Stat Moldova din Iași a fost invitată și în acest an să participe la marele festival cultural. Orchestra ieșeană va susține două concerte. Primul are loc în Iași, la sala Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă”, pe 3 septembrie, de la ora 19.00, iar cel de-al doilea la Ateneul Român de la București, pe 5 septembrie, de la ora 17.00. Invitații speciali sunt dirijorul austriac Leo Hussain și pianistul italian Marino Formenti. Din program fac parte Simfonia Memorial de CornelȚăranu, Concertul pentru pian și orchestră op.188 de Sir Peter Maxwell Davies și Earth Dance de Sir Harrison Birtwistle.

Festivalul Internaţional „George Enescu”, ce se desfășoară în perioada 1-28 septembrie, este cel mai important eveniment cultural internaţional organizat în România, care pune ţara noastră în circuitul cultural al elitelor mondiale.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*