Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

 

Anchetă a Autorităţii Aeronautice în urma accidentului aviatic

avion_prabusit

Reprezentanţi ai Autorităţii Aeronautice au venit la Iaşi pentru a ancheta în ce condiţii s-a produs duminică seara tragedia aviatică de la Scânteia, din cauza căreia doi tineri din localitate, care se aflau la bordul unui moto-deltaplan, şi-au pierdut viaţa.

Dan Iamandi, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi, spune că acest caz a fost preluat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. Împreună cu reprezentanţii Autorităţii Aeronautice urmează să stabilească dacă accidentul avitatic a fost produs din cauza unei erori umane sau a uneia tehnice. Până în prezent se presupunere ar fi că aparatul de zbor s-a prăbuşit în bot după ce elicea s-a rupt, însă aceasta se putea rupe şi în urma impactului cu solul. O altă ipoteză luată în calcul este faptul că pilotul moto-deltaplanulului nu a mai reuşit să-l redreseze după ce a intrat într-un curent de aer.

Duminică seara, la câteva sute de intrarea în Scânteia s-a prăbuşit un moto-deltaplan. Ambele persoane care se aflau în interiorul aparatului de zbor şi-au pierdut viaţa, unul dintre aceştia, Andrei Mihăilă, de 32 de ani, care era unul dintre cei şase fii ai preotului din localitate. Cel care pilota moto-deltaplanul, Cristian Botezatu, avea 33 de ani, era din localitatea vasluiană Rebricea. Cei doi au fost scoşi din aparatul de zbor de localnicii care se locuiau în zonă, în speranţa că le vor fi salvate vieţile. Echipajul SMURD sosit la faţa locului nu a reuşit să le salveze vieţile. Ambii erau căsătoriţi şi aveau copii mici.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*