Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

 

Seminarul regional al industriilor culturale şi creative ajunge la Iaşi

Primul program de networking şi dezvoltare pentru breslele creative ieşene

Creativitatea a schimbat şi va continua să schimbe radical lumea în care trăim. Domenii precum arte vizuale, cinematografie, design, arhitectură, modă sau publishing sunt în fruntea strategiilor europene de dezvoltare economică şi socială. Mai mult decât modalităţi izolate de recreere, industriile creative româneşti reprezintă o zonă economică cu potenţial uriaş ce poate contribui la creşterea calităţii vieţii şi la crearea de noi locuri de muncă.

 Pe 6 iunie Iaşiul este gazda celui de-al treilea seminar regional dedicat industriilor creative şi culturale româneşti, organizat în cadrul proiectului „Promovarea Antreprenoriatului în Domeniul Industriilor Creative”.

 Evenimentul îşi propune să creeze o platformă de interacţiune unică între brandurile creative locale şi cei dornici să-şi dezvolte un business în domenii bazate pe talent, inovaţie şi creaţie artistică.

Seminarul regional va fi deschis de prezentarea celor mai recente date privind contribuţia sectorului creativ la economia naţională. Partea interactivă a seminarului cuprinde 4 ateliere ce au în prim plan exemple de succes din domeniul economiei creative locale sau naţionale. Speakerii care vor ghida atelierele sunt: Adriana Gheorghiescu, tânără arhitectă de succes care promovează tehnica materialelor ecologice în arhitectură; Ciprian Ionescu, director al agenţiei de advertising September Media; Ana Raluca Chiosa, consultant fashion marketing şi Alina Niculescu Manea, fondator al proiectului Creative Business Cup.  

Studiile de caz prezente în cadrul celor 4 ateliere trasează drumul de la idee la proiect sustenabil, bifând cele mai importante provocări ale antreprenoriatului în industriile creative: branding cultural, modele de antreprenoriat în design vestimentar, patrimoniu şi revitalizare urbană. Participanţii pot opta pentru unul din atelierele desfăşurate în paralel. Ultima parte a seminarului cuprinde o sesiune de networking şi discuţii libere coordonată de reprezentanţii proiectului şi speakerii locali.

Evenimentul are loc joi, 6 iunie, la hotelul Unirea (Strada Piaţa Unirii nr. 5), între 8.30 şi 16.00.

Participarea este gratuită, iar înscrierea constă în completarea unui formular disponibil la adresa http://www.crestetalente.ro/inscriere-seminar-iasi/.

Termenul limită pentru trimiterea formularelor de înscriere este marţi, 4 iunie, ora 16:00. Înscrierile se pot face şi la eveniment în limita locurilor disponibile. Seminarul regional se adresează celor interesaţi de una dintre industriile culturale şi creative în dezvoltare, fie că studiază, lucrează sau doresc să-şi dezvolte o afacere în domeniu.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*