Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

 

Telefoane descoperite în conserve de peşte

Două telefoane mobile Nokia, două acumulatoare Nokia , două încărcătoare şi o pereche de căşti hands – free au fost descoperite în două conserve de peşte. Descoperirea a fot făcută de gardienii de la Penitenciarul Iaşi, în timpul unui control efectuat la camera de Vizită. Cele două cutii cu aparatură electronică trebuiau să ajungă la un deţinut, în vârstă de 25 de ani. În urma descoperirii au fost anunţate conducerea unităţii, poliţiştii şi judecătorul delegat. Persoanei vizitatoare i s-a interzis accesul pe o durată de 6 luni. 

Având în vedere faptul că obiectele descoperite  sunt interzise fapta intră sub incidenţa Legii nr.83/2010, de modificare şi completare a Legii 275/2006, iar conducerea Penitenciarului Iaşi  a dispus următoarele măsuri:

–   anunţarea organelor de cercetare penală din cadrul Secţiei 2 Poliţie Iaşi, predarea bunurilor respective şi punerea la dispoziţie a probelor administrate şi a persoanei vizitatoare organelor de cercetare penală.

–   restricţionarea accesului în penitenciar a persoanei vizitatoare pentru o perioadă de 6 luni, având în vedere riscul potenţial de introducere a obiectelor interzise disimulate în conţinutul pachetelor.

În conformitate cu prevederile  art. 74^2Legii nr. 83/2010, introducerea în mod ilicit în penitenciar a bunurilor şi obiectelor interzise a se afla în posesia persoanelor private de libertate, în scopul utilizării de către acestea, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 2 ani sau cu amendă.

 De la începutul acestui an şi până în prezent, s-au înregistrat şi alte incidente similare, ocazie cu care a fost prevenită introducerea în penitenciar a 10 telefoane mobile, 3 acumulatoare, 5 încărcătoare, 5 mufe de alimentare, 2 carduri de memorie,  8 cartele SIM, 2  perechi de căşti hands – free, precum şi 2 punguţe ce conţineau substanţă vegetală de culoare verde, care au fost ulterior predate Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*