Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Deputatul Petru Movilă vrea modificarea legilor

Deputatul Petru Movilă vrea  modificarea Legii 62/2011, Legea dialogului social, în vederea includerii asociaţiilor, fundaţiilor şi a altor structuri asociative ale organizaţiilor nonguvernamentale (ONG) în componenţa Comisiilor de dialog social.
Petru Movilă spune că propunerea a venit ca urmare a unei întâlniri organizate la Prefectura Judeţului Iaşi de către ONG-urile reprezentative din judeţul Iaşi. În timpul dezbaterii, acestea au solicitat să fie membre în cadrul Comisiilor de Dialog Social.

Am considerat propunerea foarte bună şi aşa cum a rămas stabilit, am concretizat-o într-un proiect de lege. Dorinţa acestora este una firească şi este anormal că până la acest moment, ONG-urile, care de altfel reprezintă societatea civila activă, nu sunt parte reprezentativă a acestor comisii. Activitatea comisiilor de dialog social vizează, în special, asigurarea unor relaţii cu partenerii sociali şi consultarea acestora cu privire la măsurile ce se întreprind şi pe linie socială. În aceste condiţii, asociaţiile şi fundaţiile pot fi partenerii necesari pentru ca aceste comisii să fie de un real ajutor pentru comunitate”, a explicat deputatul Petru Movila.

Modificarea legislaţiei în vigoare în acest sens este o măsură benefică, cu impact pozitiv şi care poate ajuta atât mediul instituţional cât şi societatea civilă.

Experienţa ultimilor ani ne-a demonstrat că rolul acestora este de a promova valorile şi iniţiativele civice în favoarea beneficiului public general. Nu mai există, la acest moment, nici un alt gen de organizaţii care să acopere un spectru atât de divers de probleme. De aceea, parteneriatul cu autorităţile publice poate servi drept cea mai sigură garanţie a continuităţii promovării politicilor publice în interesul cetăţenilor”, a completat deputatul.

 La acest moment, activitatea parlamentară a deputatului Petru Movilă include 20 de interpelări şi întrebări pe diverse teme ce privesc în special judeţul Iaşi, 13 propuneri de lege, 24 de luări de cuvânt şi 15 declaraţii politice.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*