Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

 

Deputata Camelia Bogdănici: Încet, dar sigur către colapsul sistemului sanitar românesc

Deputata PDL Camelia Bogdănici atrage atenţia Ministrului Sănătăţii că toate deciziile luate în ultima perioadă riscă să producă un adevărat colaps al sistemului sanitar românesc. Sistemul medical nu mai poate funcţiona în baza unor decizii haotice care bulversează pe zi ce trece funcţionarea acestuia.
 
Joaca de-a desfiinţarea cu casele judeţene de asigurări de sănătate şi a DSP-urilor, programată pentru 15 mai, promisiunea de creştere a salariilor rezidenţilor făcută în campania electorală şi nerezolvată până la acest moment, criza citostaticelor, superficial rezolvată, sistarea fondurilor pentru asistenţa medicală dentară sau pentru programele naţionale privind sănătatea femeii şi a nou născutului, dar şi centralizarea achiziţiilor publice din sănătate sunt doar câteva dintre multele nemulţumiri create de domnul Nicolăescu”, spune Camelia Bogdănici. 
 
 Referitor la ordonanţa privind centralizarea achiziţiilor publice din sănătate, ea spune că Partidul Democrat Liberal va sesiza Curtea Constituţională a României cu privire la necostituţionalitatea prevederilor acesteia.

Mă alătur mesajului transmis de la Suceava actualilor guvernanţi de către Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. univ. dr. Vasile Astărăstoaie, potrivit căruia dacă nu se remediază curând situaţia deplorabilă din sistemul sanitar, se vor organiza proteste. Pe bună dreptate, pentru că aşa nu se mai poate! Doresc să le transmit tuturor colegilor mei din sistemul medical că le sunt alături şi mă solidarizez cu ei în aceste clipe dificile pe care cu toţii, cei din interiorul sistemul sanitar le traversăm”, a mai declarat Camelia Bogdănici.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*