Marti 14 Mai 2024, Actualizat acum 134 zile 12:00 am

 

Preşedintele Comisiei Juridice a Senatului şi cel al Camerei Deputaţilor au dezbătut la Iaşi schimbarea Constituţiei

Tudor Chiuariu, preşedintele Comisiei Juridice a Senatului, Bogdan Ciucă, preşedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor şi Tudorel Toader, judecător la Curtea Constituţională au venit, vineri, la Iaşi pentru a dezbate necesitatea schimbării Constituţiei. Dezbaterea a avut tema „Revizuirea Constituţiei României. Teze fundamentale” şi a avut loc în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.
 
În cadrul dezabaterii, la care au luat parte studenţii Facultăţii de Drept, s-a vorbit de oportunitatea unei soluţii a revizuirii constituţionale, o oportunitate privind adoptarea unor soluţii care aparţine până la urmă legiuitorului, dacă va fi validată sau nu prin referendum. Un alt subiect abordat a fost cel al constituţionalităţii în adoptarea proiectului de lege privind revizuirea Constituţiei. 
 
”O Constituţie arată nevoia de perfecţionare, de îmbunătăţire, de adaptare, trebuie să răspundă vremurilor pe care le trăim, să răspundă aşteptărilor şi dorinţelor fireşti pe care le avem, să răspundă standardelor moderne, europene, de protecţie a drepturilor, libertăţilor fundamentale, de consacrare a echilibrului dintre puterile statului, a valorilor democratice”, a spus Tudorel Toader

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*