Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

 

Deţinutul ieşean care a evadat din Penitenciarul Botoşani a fost prins. Vezi detalii!

Deţinutul care a evadat din Penitenciarul Botoşani a fost prins în localitatea Truşeşti. Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Botoşani, deţinutul a fot capturat în jurul orei 14:05, de patru angajaţi ai unităţii penitenciare. Bărbatul de 28 de ani, de loc din Costeşti-judeţul Iaşi, a evadat în timp ce lucra în sectorul agrozootehnic al unităţii.

Acesta a fost identificat în localitatea Truşeşti, la o distanţă de aproximativ 500 de metri de gară. În acest moment se dispun măsurile specifice de aducere a persoanei condamnate la unitatea penitenciară.

În legătură cu fapta săvârşită a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani şi, în paralel, continuă cercetarea administrativă în vederea identificării circumstanţelor producerii evenimentului.

De asemenea, pentru persoana condamnată se declanşează procedura disciplinară conform legii 275/2006 privind executarea măsurilor privative de libertate, cu modificările şi completările ulterioare, în funcţie de rezultatele acesteia luându-se măsurile legale, spun reprezentanţii unităţii de detenţie.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, deţinutul a încercat să fugă în momentul în care a fost legitimat de poliţişti.

“Poliţiştii au procedat la legitimarea persoanei, care a declarat verbal că nu are asupra sa actele de identitate şi că domiciliază în municipiul Suceava. În momentul în care i s-a solicitat să se supună conducerii la sediul Postului de poliţie, bărbatul a fugit înspre un teren viran din spatele gării Truşeşti, fiind urmărit de către poliţişti. Aceştia au alertat de îndată efectivele mixte formate din poliţişti ai Postului comunal Trușești și lucrători ai Penitenciarului Botoșani, acţionându-se pentru încercuirea perimetrului, prinderea şi imobilizarea bărbatului. S-a stabilit identitatea acestuia ca fiind B. FLORIN, de 28 ani, din judeţul Iaşi, persoană aflată în stare de deţinere şi care a evadat astăzi, 15 mai, a.c. Deţinutul a fost preluat de o echipă operativă formată din poliţişti din cadrul IPJ Botoșani și lucrători ai Penitenciarului Botoşani, se precizează în comunicatul IPJ.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*