Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

 

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, gazda unei activităţi de formare în domeniul antreprenoriatului

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a fost gazda unei activităţi de formare inedite, în domeniul antreprenoriatului, care s-a dezvoltat sub genericul ”Să vorbim despre bani şi bănci”. Evenimentul s-a desfăşurat la iniţiativa aparţine Băncii Naţionale a României, parteneri fiind Ministerul Educaţiei Naţionale, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi.   

Evenimentul s-a adresat elevilor de liceu, în special celor de la liceele de profil, dar şi profesorilor de economie sau care predau disciplina ”Educaţie antreprenorială”. Au fost prezenţi aproximativ 60 de elevi din clasele X-XI, de la Colegiul Economic Administrativ, Liceul Tehnologic Economic de Turism şi Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu”.

Considerăm că este util pentru elevi să-şi exerseze spiritul antreprenorial, să cunoască elemente noi de educaţie economică. Aceştia au posibilitatea să se familiarizeze cu noţiuni specifice activităţii bancare şi să cunoască în mod direct aspecte din istoria monedei naţionale, de la specialişti consacraţi în domeniu.” a subliniat prof. dr. Lăcrămioara Iordăchescu, inspector de specialitate.

Ideea de a sprijini educaţia financiară în învăţământul preuniversitar este susţinută de Banca Naţională a României printr-o serie de activităţi de informare, cât şi de formare.

În acest sens, prezenţa consilierului viceguvernator al Băncii Naţionale Române, Nicuşor Ruiu, cât şi a directorului adjunct al Direcţiei de Comunicare a BNR, Mircea Mureşan, sunt oportunităţi pentru elevii ieşeni să cunoască de la specialişti informaţii referitoare la tradiţia BNR, dar şi cu privire la provocările şi perspectivele oferite de  aceasta.

 Proiectul este implementat numai în patru judeţe: Alba, Iaşi, Dolj şi Gorj.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*