Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

 

Divergenţe între Nichita şi Fenechiu din cauza regionalizării

Nichita- FenechiuCopreşedinţii USL Iaşi încep să se înţepe din cauza viitoarei regionalizări. Deputatul Relu Fenechiu, liderul filialei judeţene a PNL, a declarat, dumincă, că va întreprinde toate demersurile pentru a-l susţine pe preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, să fie guvernatorul viitoarei Regiuni de Nord Est.

 Acest fapt a trezit iritarea omologului său de la PSD, primarul Gheorghe Nichita. Social democratul, care la nivel naţional are titulatura de vicepreşedinte, nu vrea să facă un
pas înapoi în favoarea fostului ministru al Educaţiei. Mai mult, spune că „regionalizarea trebuie făcută în favoarea populaţiei şi nu a unui partid sau a unei persoane care doreşte să ocupe o poziţiei care e vremelnică”.

Eu văd în Cristian Adomniţei un mare viitor om politic, deschiderea lui europeană fiind foarte importantă şi, de asemenea, conexiunile lui la nivelul structurilor europene, instituţiilor europene, pot fi foarte benefice pentru Iaşi şi pentru Moldova. Eu, Relu Fenechiu, îl voi susţine pe domnul Adomniţei pentru a fi nominalizat chiar dacă se va face o nominalizare de la centru şi chiar dacă va fi competiţie deschisă la care vor participa 10 liberali şi 15 pesedişti„, a spus Relu Fenechiu.

Întrebat fiind dacă în USL Iaşi au fost purtat  un astfel de dialog privind nominalizările pentru viitorul guvernator, Gheorghe Nichita spune că prin declaraţiile făcute Relu Fenechiu nu face altceva decât să creeze tensiuni artificiale pe un subiect care nu există în realitate.

Noi trebuie să ducem discuţia pe capitală regională şi nu pe cine să conducă regiunea. Îmi doresc foarte mult ca această regionalizare să se facă, iar Moldova să iasă din zona de sărăcie în care se află acum şi să nu mai fie ultima regiune, ca nivel de trai, din Europa. Pentru acest lucru trebuie să schimbăm Constituţia şi trebuie să facem un proiect foarte bun, pe un model european care să fie adecvat României. Regionalizarea trebuie făcută în favoarea populaţiei şi nu a unui partid sau a unei persoane care doreşte să ocupe o poziţiei care e vremelnică„, a spus presei copreşedintele USL Iaşi, Gheorghe Nichita.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*