Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

 

Sute de amenzi date de poliţiştii locali pentru cei care nu respectă legea

Poliţiştii locali au intensificat acţiunile în cartierele din municipiul Iaşi, pentru identificarea şi sancţionarea persoanelor care nu respectă normele de convieţuire socială.
Astfel, în perioada 22-25 februarie, în urma acţiunilor de prevenire, poliţiştii comunitari au aplicat 322 de sancţiuni contravenţionale cu o valoare de peste 51.000 lei. Dintre acestea, au fost 65 de amenzi, cu valori cuprinse între 100 şi 1.500 lei.Amenzile au fost aplicate ca urmare a nerespectării Legii 61/1991, privind tulburarea liniştii publice, provocare şi participare la scandal, precum şi consum de alcool în locurile publice. Sancţiunile contravenţionale s-au impus ca urmare a acţiunilor desfăşurate în cartiere şi zona barurilor şi cluburilor de noapte.

În acelaşi context, poliţiştii locali au sancţionat contravenţional peste 70 de persoane pentru nerespectarea Hotărârilor de Consiliu Local, având în atenţie demararea campaniei de curăţenie de primăvară, mutarea mobilierului stradal, expunerea spre vânzare a bunurilor în afara tonetelor, precum şi expunerea de afişe sau anunţuri publicitare în alte locuri decât panourile de afişaj.

În perioada de referinţă, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Siguranţa Circulaţiei au avut în vedere identificarea conducătorilor auto care nu respectă semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutiere, fapt ce determină îngreunarea traficului rutier şi crearea de ambuteiaje. Astfel, peste 120 de persoane au fost sancţionate contravenţional conform O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, poliţiştii locali au desfăşurat acţiuni punctuale şi în pieţele agroalimentare fiind aplicate 55 de sancţiuni contravenţionale cu valori cuprinse între 500 şi 1.500 lei, conform Legii nr. 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. În plus, pentru comercianţii în cauză a fost dispusă şi măsura complementară a ridicării în vederea confiscării a bunurilor (produse alimentare şi nealimentarea, alcool, tutun, etc.) care au făcut obiectul contravenţiei.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*