Marti 21 Mai 2024, Actualizat acum 141 zile 12:00 am

 

Dumitru Oprea: “Ce e mai important pentru USL: Schengen sau controlul justiţiei?”

Dumitru OpreaSenatorul Dumitru Oprea îşi exprimă îngrijorarea cu privire la punerea în pericol a aderării României la spaţiul Schengen datorită aversiunii USL faţă de justiţie. El face apel la liderii USL să înceteze presiunile asupra justiţiei şi să asigure transparenţa numirilor din domeniu. 

Parlamentarul ieşean subliniază că alegerea intereselor cetăţenilor şi abandonarea jocurilor de culise, ce afectează independenţa justiţiei, ar ajuta atât aspiraţiile aderării la Schengen, cât şi însănătoşirea societăţii româneşti în ansamblu, umbrită de continua lipsă de credibilitate a justiţiei.

Parlamentarul ieşean s-a referit şi la obiecţiunile Olandei şi ale altor ţări din UE cu privire la situaţia justiţiei din ţara noastră. În acest sens, sunt de notorietate presiunile politice şi mediatice asupra

Raportul MCV le menţionează, iar răspunderea e în seama USL. Manevrele făcute în continuare şi încercările recente ale liderilor USL de a nega orice răspundere faţă de problemele din justiţie adânceşte lipsa de credibilitate a României”, mai spune Oprea.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*