Marti 19 Martie 2024, Actualizat acum 78 zile 12:00 am

 

Cărțile despre povestiri creștine – ce rol au pentru suflet asemenea lecturi?

libraria-maranatha_21În prezent, cititul este tot mai neglijat. Cauzele ce determină lipsa lecturii sunt diverse, iar părerile sunt împărțite. Unele persoane constată în mod exigent că mrejele dispozitivelor tehnologice sunt de vină, iar alții îi fac vinovați pe părinți sau pe profesori. Cert este că cititul poate fi asemănat cu pofta de mâncare – foamea vine mâncând.

Pasiunea față de cărți trebuie să vină din interior și este rezultatul lecturării a cât mai multor cărți. Este adevărat că la ora actuală suportul intuitiv și atrăgător al filmelor și desenelor întrece rândurile anoste din paginile cărților.

Pentru părinții care doresc să cultive acea sămânță de pasiune pentru lectură este recomandat să abordeze mai multe subiecte și să își orienteze atenția spre ce anume prezintă interes pentru pitici. Un subiect care face apel către suflet poate fi o soluție de apropiere față de lectură. Poate este un concept considerat învechit, dar impactul pe care îl au acele povestiri crestine, constituie o parte importantă privind dezvoltarea personală, pe toate planurile.

Cărțile de povestiri creștine – dezvoltare armonioasă a sufletului

Scepticii consideră sufletul ca fiind doar o formă de energie ce este impulsionată de hormoni. Religia însă ne învață ca sufletul este ceea ce ne face unici în Creația Divină. Cărțile de pe LibrăriaMaranatha.ro conțin întâmplări care și-au pus amprenta în sufletul multor creștini și le-a schimbat percepția despre viață în general.

Pentru copii este ușor să își croiască un drum plăcut lui Dumnezeu, dar încercările din viața unui om sunt obstacole ce întăresc sau diminuează credința. Mai mult decât atât, unele păreri fac referire la faptul că viața este lungă și este mereu timp pentru îndreptare. Chiar dacă pare lipsită de importanță, o lectură din cărțile de povestiri creștine poate fi întocmai impulsul necesar pentru o schimbare profundă.

Învățăturile creștine ne învață că în viața fiecărui creștin vine un moment de încercare, în care acesta ar trebui să își orienteze atenția asupra sufletului. De cele mai multe ori, asemenea greutăți sunt tratate cu indiferență. În general, sunt văzute ca pe niște pedepse nedrepte. De fapt, încercările și provocările vieții sunt doar șanse oferite spre îndreptarea sufletului.

În aceste povestiri crestine sunt relatate diverse situații ce provoacă durere și care pot fi motive de cădere în deznădejde, totuși rezolvarea se găsește mereu în cuvintele din Biblie. Însușirea pasajelor biblice au oferit soluții din cele mai vechi timpuri. Povestirile creștine sunt o formă simplificată a învățăturilor percepute poate prea complicat când vine vorba despre citirea Bibliei.

Pentru un popor ce se consideră creștin, preocuparea pentru partea spirituală este neglijată. Primul pas spre schimbare este poate cel mai dificil. Un mod bun de a începe este lecturarea cărților de natură creștină. Religia poate părea atât de accesibilă pentru copii, întocmai din faptul că aceștia au sufletul curat. Deschiderea sufletului este o primă acțiune ce face ca învățăturile creștine să fie asimilate la adevărata lor valoare.

Pe LibrariaMaranatha.ro se regăsesc acele cărți care pot marca vieți. Când totul pare fără rezolvare, o lectură creștină poate fi acel impuls care aduce încrederea și speranța în toate aspectele vieții.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*