Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

 

FOTO! Cei 112 polițiști ieșeni noi au depus jurământul

politisti noi la iasi ipj iasi (3)Cei 112 agenţi de poliţie, încadraţi din sursă externă în urma concursului organizatde Inspectoratul General al Poliţiei Române, au depus luni jurământul de credinţă în cadrul unei ceremonii organizate la sediul Poliţiei Municipiului Iaşi.

Ceremonia a debutat cu intonarea Imnului de Stat al României, apoi cei 112 poliţişti au jurat credinţă statului român şi cetăţenilor săi. Agenții au fost felicitaţi şi au ascultat mesajele transmise de conducerea Poliţiei Române şi de conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

În perioada 25 iulie – 21 octombrie, agenţii de poliţie vor participa la cursul de iniţiere în carieră ce se va desfăşura la instituţiile de învăţământ ale Poliţiei Române. După 6 luni, în care se vor afla în responsabilitatea unui poliţist cu experienţă, vor susţine examenul de definitivare.

Pe toată perioada de pregătire, poliţiştii nu vor avea dreptul să poarte armament, să desfăşoare activităţi specifice structurii poliţiei judiciare şi a poliţiei rutiere, de asemenea nu au acces la informaţii clasificate, până la obţinerea calităţii şi a avizelor necesare.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*