Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

 

Doi indivizi, membri ai clanului Corduneanu trimiși 30 de zile la răcoare pentru șantaj

adrian corduneanuDoi indivizi cercetați pentru șantaj și complicitate la șantaj au fost trimiși de magistrații Judecătoriei Iași pentru 30 de zile după gratii.

Judecătoria a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 zile pe numele bărbaţilor. Aceştia au fost reintroduşi în Arestul I.P.J. Iaşi.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au efectuat o percheziție domiciliară la un bărbat bănuit de şantaj. Cel în cauză a fost reţinut.

La data de 2 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi – Serviciul de Investigaţii Criminale au efectuat o percheziție domiciliară în municipiul Iaşi, la domiciliul unui bărbat de 38 de ani.

Cel în cauză este cercetat pentru comiterea infracţiunii deșantaj.

Din cercetări a reieşit că, în perioada octombrie-noiembrie 2015, respectiv martie-aprilie 2016, bărbatul împreună cu o altă persoană ar fi exercitat constrângeri asupra persoanei vătămate (reprezentant al unei societăţi comerciale), impunând acesteia să desfăşoare activităţi generatoare de foloase materiale, în interesul lor.

În baza probatorului administrat, persoana bănuită decomiterea infrac ţiunii de şantaj a fost reținută, pentru 24 de ore. De asemenea, pentru 24 ore a fost reţinut şi bărbatul bănuit de complicitate la comiterea infracţiunii de şantaj.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregiiactivităţi infracţionale.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Unul dintre reținuți este lider al clanului Corduneanu, Adrian, zis „Beleaua“.  Despre Adrian Corduneanu existau de mult timp informaţii că se ocupă cu şantaje şi taxe de protecţie la adresa oamenilor de afaceri. A fost săltat de sâmbătă seară dintr-un bar din zona Tudor Vladimirescu, anchetatorii găsind la el şi în maşină peste 17.000 de lei. Numărul doi din clan este acuzat că a şantajat un agent de vânzări de la o firmă astfel încât clienţii acestuia să fie redirecţionaţi către o societate controlată de Corduneni.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Iași: Doi indivizi, membri ai clanului Corduneanu trimiși 30 de zile la răcoare pentru șantaj | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*