Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

 

Percheziții la suspecți de înșelăciuni prin metoda Accidentul

perchezitii-300x1991-300x225Poliţiştii ieşeni au efectuat, sâmbătă,  percheziţii, dintre care trei în imobile din municipiul Iaşi şi Galaţi şi una în Penitenciarul Galaţi la persoane cercetate pentru înşelăciuni prin metoda „accidentul rutier”, trei dintre victime fiind minore.

În cadrul cauzelor penale instrumentate depoliţişti, sunt cercetate 6 persoane, dintre care una aflată în penitenciar, bănuită de comiterea infracţiunii de înşelăciune prin metoda „accidentul rutier”, iar 5 persoane sunt bănuite de complicitate la înşelăciune.

În cadrul percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate,în vederea continuării cercetărilor 10telefoane mobile, două tableteelectronice, 11cartele SIM, sumele de 5350 euro şi 2073 lei.

A fost pus în executare mandatul de aducere, emis pe numele unui bărbat bănuit de comiterea a două infracţiuni de complicitate la înşelăciune, constând în aceea că la data de 05.01.2016, s-ar fi prezentat la domiciliul unei persoane vătămate minore, unde din faţa blocului ar fi preluat o pungă în care se aflau 1.000 lei şi un ceas ce ar fi fost aruncată pe fereastră de persoana vătămată ca urmare a inducerii acesteia în eroare cu privire la faptul că părinţii sunt încătuşaţi, bunurile fiind necesare pentru pretinsa eliberare a acestora.

Totodată, acesta la data de 10.02.2016 s-ar fi deplasat în zona Şos. Nicolina – Rond Vechi, din mun. Iaşi unde s-ar fi întâlnit cu persoana vătămată minoră şi ar fi preluat de la aceasta bijuterii din aur ca urmare a inducerii în eroare a acesteia cu privire la faptul că tatălei a fost victima unui accident rutier şi că se află internat în spital, iar bunurile solicitate erau necesare pentru o pretinsă operaţie.

Faţă de acesta s-a formulat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi propunere de arestarepreventivă, care a fost admisă fiind făcută solicitare de arestare preventivă către Judecătoria Iaşi, instanţă care a decis arestarea preventivă pentru o perioadă de 20 zile.

O altă persoană bănuită de complicitate la comiterea acestei infracţiuni a fost depistată, cu sprijinul poliţiştilor sibieni, înmunicipiul Sibiu, într-un autocar cu destinaţia Spania.

Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, în vederea stabilirii întregiisituaţii de fapt şi luării măsurilor legale care se impun.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Iași: Percheziții la suspecți de înșelăciuni prin metoda Accidentul | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*