Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

 

Taxi plin cu țigări de contrabandă, la Iași

tigariPoliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit într-un autoturism 126.020 ţigarete diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova, pe care doi cetăţeni români le transportau fără documente legale.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, au observat pe DJ 249 A, un autoturism inscripţionat şi echipat TAXI, al cărui şofer, la vederea autospecialei Poliţiei de Frontieră, a virat pe un drum lateral.

Polițiștii au trecut la urmărirea în trafic a acestuia, cu semnale acustice şi luminoase pornite, iar după aproximativ 250 metri de urmărire, conducătorul autoturismului a oprit maşina.

În urma legitimării şoferului poliţiştii de frontieră au stabilit că acesta este cetăţeanul român Sorinel M., în vârstă de 36 ani, care era însoţit de Mihai C., în vârstă de 35 ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Iaşi.
La controlul efectuat asupra autoturismului, au fost descoperite, pe bancheta din spate două colete, învelite în folie de culoare neagră care conţineau ţigări, iar în portbagaj mai multe cartuşe cu ţigarete, de provenienţă R. Moldova.
Poliţiştii de frontieră au luat măsura conducerii persoanelor în cauză cu maşina la sediul Poliţiei de Frontieră pentru continuarea cercetărilor. În urma inventarierii conţinutului coletelor a rezultat cantitatea de 126.020 ţigarete diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Cu privire la cele constatate Sorinel M. a declarat că a găsit ţigaretele între localităţile Petreşti şi Golăşti, iar Mihai C. a declarat că a fost luat la ocazie de conducătorul auto şi că nu are cunoştinţă despre provenienţa ţigaretelor.
Ţigările în valoare de 27.942 lei şi autoturimul în valoare de 8.847 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*