Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

 

Ţigări de contrabandă ascunse într-un autocar, găsite cu ajutorul unui câine poliţist

Peste 2.000 pachete ţigarete de contrabandă ascunse într-un autocar au fost descoperite cu ajutorul câinelui specializat în detectarea tutunului  Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în urma căreia au descoperit şi ridicat în vederea confiscării, peste 2.000 pachete ţigarete de contrabandă ascunse într-un autocar înmatriculat în România.
Joi, pentru valorificarea schimbului de informaţii dintre poliţişti de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei Frontieră Huşi şi Răducăneni, a fost organizată o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile, pe timpul căreia poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei Frontieră Răducăneni au oprit pentru control un autocar, înmatriculat în judeţul Iaşi, condus de Ion C., cu cetăţenie, română şi Republica Moldova, în vârstă de 32 ani.

În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit mai multe colete de culoare neagră, care conţineau ţigări, ascunse între scaunele din spate ale autocarului, sub scările centrale şi între lonjeroane, în spatele punţilor din faţă şi din spate.

Pentru efectuarea unui control amănunţit asupra autocarului, poliţiştii de frontieră au constituit o echipa comună de control împreună cu lucrători vamali, însoţită de câinele de detectare tutun Roba, aflat în dotarea poliţiei de frontieră. Cu această ocazie au mai fost descoperite ascunse şi nedeclarate, în compartimentul motor ale autocarului 1.195 pachete de ţigarete diferite marci, de provenienta R.Moldova.

Din cercetările efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că ţigaretele, în total 2.245 pachete, aparţin cetăţenilor cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, Petru B., Ivan T. şi  Ion P., pasageri în autocar, precum şi lui Ion C., şoferului acestuia, cu vârste cuprinse între 32 şi 54 ani.

Conform prevederilor legale a fost dispusă măsura ridicării întregii cantităţi de ţigări, în valoare de 25.258 lei, în vederea confiscării, iar bărbaţii au fost sancţionaţi contravenţional de lucrătorii vamali cu amenzi în valoare totală de 310.000 lei.

În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracaţiunii de contrabandă”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

 

 

 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*