Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Bărbat reţinut după un accident mortal

Un bărbat de 33 de ani din comuna Holboca a fost reţinut, joi, după ce, marţi, a provocat un accident mortal în localitatea Coada Stâncii, comuna Ungheni.

În urma verificărilor efectuate la faţa locului, poliţiştii au stabilit că Constantin C., de 33 de ani, din comuna Holboca, în timp ce conducea un autoturism, dinspre Golăeşti către Iaşi, în localitatea Coada Stâncii, pe raza comunei Ungheni, după o curbă la dreapta, din cauza consumului de băuturi alcoolice şi a vitezei neadaptate la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra comenzilor vehiculului, a virat stânga ieşind de pe carosabil şi a intrat în coliziune cu gardul unui  imobil. În urma producerii accidentului a rezultat avarierea autovehiculului în proporţie de 70% , decesul unui bărbat, pasager pe locul din dreapta faţă în auto şi rănirea uşoară a altor trei persoane, pasagere  în autoturism.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, stabilindu-i-se o alcoolemie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la spital, unde i s-a recoltat o mostră biologică de sânge  în vederea stabilirii alcoolemiei.

„În cauză s-a întocmit dosarul penal, sub aspectul comiterii infracţiunilor de „ucidere din culpă”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care la momentul prelevării mostrelor biologice are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, se arată într-un comunicat al IPJ Iaşi.

Şoferul  a fost reţinut, joi, pe baza de Ordonanţă de Reţinere, şi introdus în Arestul I.P.J. Iaşi, pentru 24 de ore.

 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*