Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

 

Bunuri de aproape 19.000 de lei confiscate în urma unor acţiuni pentru prevenirea infracţiunilor economice

În intervalul 11 – 13 aprilie a.c., poliţiştii ieşeni au continuat acţiunile pe linia prevenirii şi combaterii infracţionalităţii de natură economică, prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi a furturilor, precum şi combaterea infracţionalităţii stradale, pe raza întregului judeţ. Astfel, 474 de poliţişti din cadrul structurilor de Investigare a Fraudelor, Rutieră, Transporturi şi Ordine Publică, au acţionat pe raza întregului judeţ, atât pe raza municipiilor, oraşelor şi localităţilor rurale, cât şi în afara acestora, în vederea menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică. În cadrul acţiunii, poliţiştii au verificat aproximativ 2000 de agenţi economici şi mijloace de transport, fiind constatate 13 infracţiuni de evaziune fiscală, au fost aplicate 1202 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 352.254 lei, şi au fost confiscate bunuri în valoare de aproximativ 19.000 lei.

A fost depistată o femeie de 47 de ani, care comercializa ţigarete de provenienţă Republica Moldova, în zona Pieţei Nicolina. Cantitatea de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, pe numele acesteia fiind î ntocmit dosar penal.

În urma unui controlul efectuat împreună cu reprezentanţi de la D.S.V.S.A. Iaşi şi C.J.P.C. Iaşi la o societate comercială, au fost găsite produse din carne, având perioada de valabilitate depăşită. Cantitatea carne a fost distrusă, urmând a fi dispuse măsuri legale împotriva administratorului.

 

A fost depistat N. Ionel, de 26 ani, administrator al unei societăţi comerciale, care   nu avea afişate preţurile la mai multe produse şi nu a eliberat bonuri fiscale.        Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 12/1990, şi s-a dispus confiscarea unei sume de bani şi a mai multor produse.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*