Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

 

250 de elevi au învăţat tainele meseriei de poliţist de frontieră

Poliţiştii de frontieră ieşeni au impartasit tainele meseriei unui numar 250 de elevi din judeţul Iaşi.

Astfel, pe 9 aprilie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora au primit vizita unui număr de 150 de elevi, din cadrul Şcolilor Gimnaziale Ţuţora şi Urşiţa.

În data 10 aprilie a.c., şeful Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora a prezentat elevilor din cadrul Şcolii Generale Oprişeni principalele atribuţii ale poliţiştilor de frontieră, autospeciala de supraveghere ce funcţionează pe principiul termoviziunii şi un filmuleţ care prezenta activitatea Poliţiei de Frontieră.

În aceeaşi zi, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni un grup de 70 elevi din cadrul Liceului Tehnologic Ionel Teodoreanu din comuna Victoria au desluşit primele taine ale meserie de poliţist de frontieră. Acestora le-a fost prezentata incinta P.P.F. Sculeni, sensurile de intrare/ieşire în/din ţară precum şi activităţile ce se desfăşoară într-un punct de trecere a frontierei.

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni au fost, si in acest an, gazdele unui grup format din 25 elevi din cadrul Şcolii Gimnaziale Costuleni.

Pe timpul vizitelor reprezentanţii poliţiei de frontieră participanţi la activităţi le-au explicat copiilor activităţile specifice ce se desfăşoară într-un punct de trecere a frontierei, principalele atribuţii ale poliţiştilor de frontieră, le-au prezentat tehnica din dotare, cu precădere mijloacele de transport şi o mică parte din aparatura specială utilizată de poliţiştii de frontieră în munca lor de supraveghere şi control a frontierei de stat a României, în scopul prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere.

De asemenea, copiii au urmărit cu interes exerciţii demonstrative efectuate cu câinii din dotarea de serviciu, fiind impresionaţi de performanţele acestora de a depista în decurs de câteva minute „drogurile” şi ţigările de contrabandă ascunse.

Eforturile câinilor, precum şi ale poliţiştilor de frontieră care     i-au condus în activitatea de căutare, au fost răsplătite cu aplauze furtunoase.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*