Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

 

Funcţionar al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, declarat incompatibil de ANI

Un funcţionar al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate . Neculai Pavăl a săvârşit şi infracţiunea de fals în declaraţii, potrivit ANI.

Acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 01 octombrie 2006 – 17 octombrie 2013, întrucât a deținut, simultan cu calitatea de funcționar public în cadrul Direcției de Sănătate Publică Iași, și funcția de asistent medical principal, profil igienă, în cadrul Spitalului Orășenesc Hârlău.

De asemenea, întrucât Pavăl nu a menționat în mai multe declarații de avere, completate în perioada 2007 – 2013, veniturile din salarii obținute ca asistent medical în cadrul Spitalului Orășenesc Hârlău, au rezultat indicii privind săvârșirea de către acesta a infracțiunii de fals în declarații.

Agenția Națională de Integritate a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, în vederea efectuării de cercetări cu privire la posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații.

„Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris”, se arată într-un comunicat al ANI.

Pavăl a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*