Marti 07 Mai 2024, Actualizat acum 127 zile 12:00 am

 

Directorul adjunct de la Fiscul ieşean, găsit incompatibil de ANI

Directorul executiv adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Iaşi a fost găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate. Potrivit ANI, Ioan Grigoriu , în perioada 19 aprilie 2003 (data intrării în vigoare a  Legii nr. 161/2003) – 21 septembrie 2011, a deținut, simultan cu funcția publică, și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al S.C. Centrala Electrică de Termoficare Iaşi S.A.

În perioada 2003 – 2010, acesta a încasat de la S.C. Centrala Electrică de Termoficare Iaşi S.A. venituri de în sumă de 73.538 Lei.

Astfel, Grigoriu a încălcat legea potrivit căreia „Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează […] în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ din sectorul public”.

El a deținut calitatea de membru în Consiliul de Administrație al S.C. Centrala Electrică de Termoficare Iaşi S.A. în perioada 26 iunie 2002 – 21 septembrie 2011.

Grigoriu deține funcție de conducere în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Iași începând cu data de 25 mai 2009. El a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. De altfel, Grigoriu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”, potrivit ANI.

 

 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Directorul adjunct de la Fiscul ieşean, găsit incompatibil de ANI | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*