Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

 

Emoţii pentru Cosmina Stratan! Actriţa din Iaşi a fost nominalizată la Shooting Stars din cadrul Festivalului de la Berlin

Programat să se desfăşoare în perioada 6 – 16 februarie, Festivalul International de Film de la Berlin este considerat unul dintre cele mai importante festivaluri de profil din lume.
Ajuns la a 17-a editie, Shooting Stars este organizat si susţinut de European Film Promotion (EFP) in colaborare cu organizatiile membre ale EFP printre care se numara si Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc.

Datorita performantei realizate anul trecut de filmul Pozitia copilului, regizat de Calin Peter Netzer ‒ acordarea marelui premiu Ursul de Aur la Festivalul International de Film de la Berlin, emotiile romanilor sunt acum foarte mari, la fel si asteptarile lor. In aceasta editie, vom tine pumnii actritei Cosmina Stratan, ce face parte din grupul de zece actori europeni nominalizati pentru categoria Shooting Stars.

Actrita Cosmina Stratan a intrat la sectia de actorie a Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, in 2008, la clasa profesorului Florin Zamfirescu, iar in prezent este masteranda la aceeasi universitate. A jucat in mai multe spectacole de teatru si scurtmetraje de scoală, iar rolul din filmul Dupa dealuri este debutul ei in lungmetraj.

La sectiunea Berlinale Talents dedicata tinerelor talente din domeniul cinematografic au fost selectati regizoarea Adina Istrate, editorul Alexandru Petru, producatoarea Gabriela Suciu si actrita Elena Andreea Vasile. La acest program exista anual in jur de 4.000 de inscrieri si 300 de participanti selectionati, anunta icr.ro.

Berlinale Co-production Market, program al festivalului dedicat dezvoltarii proiectelor cinematografice va include si filmul 6,9 pe scara Richter, regizat de Nae Caranfil si produs de Mobra Films Romania, alaturi de alte 19 productii din intreaga lume.

Berlinale reuneste anual peste 450.000 de spectatori, peste 3.000 de jurnalisti din 80 de tari, cu peste 400 de filme in program, fiind astfel, dupa festivalul de la Cannes, cel mai important eveniment cinematografic european.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*