Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

 

Ieşean arestat după ce a modificat contoarele unor vasluieni ca să plătească mai puţin la gaz

Judecătoria Huși a emis mandate de arestare preventivă pe numele a două persoane cercetate de polițiști din cadrul Poliției municipiului Huși pentru complicitate la comiterea infracțiuniilor de furt calificat.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Huși i-au identificat pe Vasile A., de 39 ani, din municipiul Iași și Mihăiță P., de 40 ani, din municipiul Huși, ca fiind principalii suspecți în realizarea de intervenții neautorizate la mai multe contoare din municipiul Huși, pentru a nu fi înregistrat consumul real de gaze naturale.

Din cercetările efectuate de polițiști, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, a rezultat faptul că în perioada octombrie 2012 –  martie 2013, Vasile A. a efectuat orificii în mod artizanal la 14 contoare de la utilizatori casnici, dar și societăți comerciale, fapt ce a dus la contorizarea parțială a consumului și la crearea unui prejudiciu operatorului de distribuție pentru serviciul de furnizare a gazelor naturale. Mihăiță P. era cel care îi indica lui Vasile A. unde să realizeze modificările, deși acesta nu era specializat și nu avea cunoștințe în domeniul instalațiilor de gaze naturale.

În momentul identificării de polițiști, A.Vasile avea în autoturismul personal șurubelnițe, clește, lampă cu gaz, precum și sigilii pentru contoare.

Până în prezent, operatorul de distribuție pentru serviciul de furnizare a gazelor naturale a comunicat un prejudiciu total de aproximativ 65.000 lei.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Huși l-au reținut, joi, Vasile A.

Mihăiță P. s-a sustras cercetărilor, însă a fost depistat și reținut în ziua  vineri.

În aceeași zi, cei doi suspecți au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși, respectiv Judecătoria Huși cu propunerea de arestare preventivă.
Instanţa a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi şi a dispus arestarea preventivă a lui P.Mihăiță pe o perioadă de 30 de zile pentru complicitate la infracțiunile de furt calificat și a lui Vasile A. pe o perioada de 29 zile pentru deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a consumului de gaze naturale, faptă prevăzută de  Legea nr. 123/2012 energiei electrice și a gazelor naturale și complicitate la infracțiunile de furt calificat.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*