Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

 

Expert contabil, lăsat fără dreptul a profesa

Un expert contabil din Iaşi a primit interdicţia de a mai profesa, după ce a fost condamnat pentru înşelăciune. Adriana Costantinescu a primit, joi, din partea magistraţilor Curţii de Apel Iaşi o pedeapsă complementară constând în interzicerea dreptului de a exercita profesia de expert contabil pe o perioadă de doi ani după ce va ispăşi pedeapsa de şapte ani şi jumătate de închisoare dispusă, în luna mai a anului trecut, de Judecătoria Iaşi.

Ea a condus o reţea de persoane care, pe baza unor documente false au obţinut de la banca Română pentru Dezvoltare (BRD- GSG) credite de aproape 100.000 de lei.

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi la chisoare cu executare Ionuţ Zlăvog (patru ani) şi Florin Chiriac (doi ani). De asemenea, Ioan Cuibar, Dumitru Bogdan Teodorescu, Constantin Zlavog, Elena Zlavog, Oana Elena Manoiu, Lucian Pascaru şi Andreea Horaicu, au primit între un an şi trei ani de închisoare cu suspendare.

Condamnaţii s-au ales şi cu sechestre asiguratorii pe averi, până la restituirea sumelor către BRD.

Potrivit rechizitoriului, Adriana Constantinescu a pus bazele „afacerii” în 2011. Aceasta i-ar fi propus lui Remus Zlăvog să obţină un credit cu acte false, iar acesta ar fi acceptat. Apoi i-ar fi cerut bărbatului să găsească şi alte persoane interesate să facă rost de bani. Astfel, Zlăvog le-ar fi propus rudelor sale şi unor apropiaţi să ia credite. A lăsat o femeie fără casă pentru a împrumuta bani de la cămătari.

„Pentru a obţine creditele inculpata Constantinescu Adriana a falsificat contracte individuale de muncă, adeverinţe de venit, fişe fiscale pe care le-a înmânat Andreei Horaicu (n.r. fiica Adrianei Constantinescu) şi lui Remus Zlăvog. Impresiunile ştampilelor erau realizate prin fotocopiere cu ajutorul tehnicii de calcul”, se precizează în rechizitoriu.

Astfel, gruparea  ar fi reuşit să obţină şase credite, în valoare totală de 94.420 de lei. Procurorii susţin că 90% din sumele obţinute i-ar fi revenit Adrianei Constantinescu, iar restul celorlalte persoane. Un credit în valoare de 15.143 a fost luat chiar de Andreea Horaicu, fiica Adrianei Constantinescu. Aceasta a susţinut că şi-a plătit studiile în străinătate cu banii obţinuţi.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*