Sâmbătă 11 Mai 2024, Actualizat acum 131 zile 12:00 am

 

Patru poliţişti la un pas de puşcărie. S-au comportat ca nişte golani cu un tânăr beat

Dosarul celor patru oameni ai legii a fost unul foarte greoi. De două ori, şefii procurorilor de caz au infirmat soluţiile de NUP şi SUP date de aceştia, dosarul ajungând în cele din urmă la judecători.politisti

Judecătorii Tribunalului Iaşi au rămas în pronunţare în cazul a patru agenţi de poliţie acuzaţi de violare de domiciliu, lipsire de libertate şi purtare abuzivă, scrie Ziarul de Iaşi.  Iulian Gherasim, Dănuţ Morariu, Mădălin Constantin Cătălin Stoica şi Mihai Macovei sunt acuzaţi că şi-au încălcat atribuţiile de serviciu atunci când au audiat un bărbat din Voineşti. Judecătorii vor da o sentinţă în cazul lor pe 27 ianuarie. Potrivit rechizitoriului, cei patru poliţişti ar fi intrat în ziua respectivă în casa lui Ionel Balan din localitatea Voineşti, de unde l-ar fi luat pe acesta cu forţa, l-ar fi încătuşat şi ulterior l-ar fi dus în diferite locuri, unde l-ar fi lovit cu pumnii, picioarele şi bastonul.

Destinaţia ar fi fost sediul Poliţiei din Voineşti, acolo unde agenţii l-ar fi sechestrat pe Balan şi lovit în mod repetat. Înainte de asta, anchetatorii spun că Ionel Balan fusese implicat în cursul acelei zile într-o altercaţie la un bar din localitate. Doi dintre agenţi, Ionuţ Gherasim şi Dănuţ Morariu, s-au deplasat la faţa locului pentru a aplana conflictul, însă din cauză că Balan era în stare de ebrietate şi agresiv, acesta ar fi refuzat să fie transportat la sediul Poliţiei. Procurorul spune în rechizitoriu că cei doi poliţişti s-ar fi simţit umiliţi de reacţia lui Balan de la bar şi, pe seară, ar fi decis să se răzbune.

„În loc să îşi îndeplinească atribuţiile conferite de lege – aplicarea de sancţiuni contravenţionale în lipsă, ori întocmirea unor acte premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunii de ultraj, cei doi au ales să se răzbune pentru umilinţele suferite la care fuseseră expuşi“, se arată în rechizitoriu. Ulterior, cei doi i-ar fi chemat pe colegii Macovei şi Stoica şi ar fi mers la casa lui Ionel Balan, de unde l-au luat cu forţa şi, zic anchetatorii, bătut crunt. În timpul anchetei, ce a fost destul de anevoioasă pentru procurori, inculpaţii au avut propria lor variantă spunând că l-ar fi întâlnit pe Balan pe o uliţă şi, pentru că acesta era recalcitrant, ar fi recurs la încătuşare.

Despre loviturile suferite de bărbat, agenţii au spus că acesta a căzut pe scări. Declaraţiile martorilor şi probele adunate de procurori i-au contrazis. De altfel, în două rânduri, procurorii ar fi dat SUP şi NUP în cazul celor patru poliţişti, însă de fiecare dată soluţiile au fost infirmate de şefii de la Parchetul de pe lângă Tribunal. „Am solicitat o achitare curată. Toţi sunt nevinovaţi“, a spus Gianina Poroşnicu, avocata lui Stoica, unul dintre cei patru acuzaţi.

 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*