Joi 09 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Crima de la coaforul din Iaşi: Diagnostic pus la Socola bărbatului care şi-a ucis soţia – heteroagresivitate, intoxicaţie cu alcool. Femeia fusese sfătuită să nu meargă la serviciu

Bărbatul care şi-a ucis soţia, într-un coafor din Iaşi, apoi a încercat să se sinucidă, a fost internat pentru trei zile la Spitalul de Psihiatrie Socola, la sfârşitul lunii noiembrie, fiind diagnosticat cu agitaţie psihomotorie, heteroagresivitate şi intoxicaţie cu alcool. Conducerea centrului care o găzduia pe femeie o sfătuise pe aceasta să nu meargă la serviciu pentru a evita o întâlnire cu soţul.

Surse medicale au declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că bărbatul, Vasile Olaru, în vârstă de 41 de ani, s-a internat, la cererea sa, la Spitalul de Psihiatrie Socola, la sfârşitul lunii noiembrie, după ce soţia sa a renunţat la plângerea depusă la Poliţie împotriva acestuia, pentru violenţă.

„A fost diagnosticat cu agitaţie psihomotorie, heteroagresivitate şi intoxicaţie cu alcool şi a stat în spital trei zile. A luat tratament, dar e posibil ca în perioada sărbătorilor să fi renunţat la medicamente şi să fi consumat alcool în exces. Cum soţia l-a părăsit, a devenit din nou agresiv”, au spus reprezentanţi ai Spitalului de Psihiatrie Socola.

Medicii nu exclud nici posibilitatea ca bărbatul să fi intrat în depresie, după ce soţia sa a plecat de acasă împreună cu cei trei copii.

Conducerea Centrului pentru victimele violenţei domestice din Iaşi unde era cazată femeia ucisă de soţ a sfătuit-o pe aceasta să nu mai meargă câteva zile la coaforul la care lucra, pentru a evita o întâlnire cu bărbatul, aceasta hotărând însă să meargă la serviciu întrucât avea multe solicitări.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iaşi, Tiberiu Bantaş, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că directorul centrului unde femeia era cazată împreună cu copiii o sfătuise să nu meargă la serviciu timp de câteva zile, pentru a evita o întâlnire cu soţul agresiv.

Potrivit lui Bantaş, femeia a decis însă să meargă în continuare la coaforul unde lucra, motivând că are numeroase solicitări din partea clientelor în perioada sărbătorilor.

„Şefa centrului a sfătuit-o pe femeie să stea câteva zile în centru şi să nu meargă la muncă. I-a spus că soţul ar putea să o caute la coafor şi că ar putea apărea probleme. Femeia a luat decizia de a merge în continuare la serviciu, spunând că are multe solicitări în această perioadă din partea clientelor”, a adăugat purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi.

Sâmbătă seară, bărbatul a intrat în coaforul aflat la parterul Căminului studenţesc T 17 de pe bulevardul Tudor Vladimirescu din Iaşi, unde lucra soţia sa, şi a înjunghiat-o pe aceasta de mai multe ori. Ulterior, el s-a aşezat în genunchi lângă trupul femeii şi a încercat să se sinucidă, înjunghiindu-se cu acelaşi cuţit.

Sursa: Mediafax

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*