Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

 

Cosmina Stratan, ieşeanca aflată printre cei mai buni tineri actori europeni

Actriţa Cosmina Stratan (29 de ani), laureată cu Palme d’Or la Cannes pentru rolul său din pelicula “După dealuri” regizată de Cristian Mungiu, se află pe lista celor zece actori europeni selecţionaţi în programul “Shooting Stars“ din cadrul Festivalului de Film de la Berlin de anul viitor.


Programul “Shooting Stars“ are ca scop promovarea pe plan internaţional a celor mai talentaţi tineri actori europeni, cărora le facilitează întâlnirea cu membri importanţi ai industriei cinematografice (artişti consacraţi, regizori, producători de renume de la Hollywood, directori de casting). De altfel, aşa au ajuns faimoşi actorii Daniel Craig (agentul 007) şi superba Rachel Weisz.

Cosmina Stratan se înscrie astfel pe lista exclusivistă pe care se mai află doar cinci români: Anamaria Marinca, Dragoş Bucur, Ana Ularu, Ada Condeescu şi Maria Popistaşu. Alături de ea, din program mai fac parte alţi 9 colegi de breaslă din Europa.

Cei zece actori selectaţi vor avea parte de un program intensiv de trei zile (8-10 februarie) în care vor avea întâlniri cu directori de casting, producători şi regizori, un workshop cu agenţi internaţionali, şedinţe foto, o conferinţă de presă internaţională, totul culminând cu ceremonia de decernare a Premiilor “Shooting Stars“ în cadrul Festivalului de Film de la Berlin.

“Cosmina domină prin emoţii. În «După dealuri», joacă cu o precizie incredibilă şi personajul ei transmite un sentiment foarte puternic“, şi-a motivat juriul alegerea.

În această perioadă, Cosmina Stratan poate fi urmărită în serialul românesc „Rămâi cu mine”, produs de HBO.

Cosmina este din Iaşi şi prima facultate a fost cea de Litere, Departamentul Jurnalism, de la Universitatea Al. I. Cuza.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*