Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

 

Iașul în sărbătoare, de Ziua Națională a României

Paradă militară, concert de muzică populară și fasole cu cârnați la cazan. Este ceea ce au pregătit autoritățile pentru sărbătoarea națională a românilor.

Ceremonia militară şi cea religioasă au avut loc între orele 10 şi 11 şi au fost asistate de cei trei miniştri. Ieşenii vor participa şi la un ospăţ pe cinste. Municipalitatea a pregătit 7.500 de porţii de fasole cu cârnaţi şi vin fiert, preparatele urmând să fie împărţite pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, începând cu ora 12. Ziua festivă va fi încheiată cu aprinderea iluminatului festiv. Evenimentul are loc în faţa Primăriei, la ora 17.30 şi va fi însoţit de un moment artistic cu spiriduşi şi Moş Crăciun. Ieşenii vor putea participa şi la aprinderea iluminatului festiv în ansamblul Palas Mall, evenimentul fiind programat pentru duminică, la ora 18.

Ziua Naţională a României este sărbătorită la Iaşi de trei miniştri: Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, şi Remus Pricopie, ministrul Educaţiei. De asemenea, edilul a anunţat că va relua demersurile pentru ca ziua de 24 ianuarie să fie declarată Sărbă­toare Naţională. Primăria a organizat un concert de muzică populară, desfășurat în Piaţa Unirii. Încă de dimineață, artiştii Irina Loghin, Maria Dragomiroiu, Maria Ghinea, Mioara Velicu, Nicolae Hlib şi Zenaida Julea au urcat pe scena din centrul orașului.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Ziua Naţională la Iaşi! Miniştrii prezenţi s-au întrecut în promisiuni | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*