Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Inspectoratul Regional în Construcții se mută în Bacău

Decizia de a muta Inspectoratul Regional în Construcţii de la Iași în Bacău îi aparține vicepremierului Liviu Dragnea.

Deputatul PDL Petru Movilă a declarat astăzi, într-o conferință de presă că va cere explicaţii vicepremierului Liviu Dragnea în legătură cu „haosul” reorganizării administrative, susţinând că în USL se fac trocuri politice privind stabilirea sediilor instituţii regionale. Decizia semnată pe 15 noiembrie de către vicepremierul Liviu Dragnea privind mutarea de la Iaşi a sediului Inspectoratului Regional în Construcţii Nord-Est s-a făcut cu buna știință a lui Nichita și Fenechiu.

„Mutarea sediului s-a făcut cu buna ştiinţă a liderilor locali USL, Gheorghe Nichita şi Relu Fenechiu. Aştept public explicaţiile lor şi le cer să înceapă demersuri pentru a repara nedreptatea”, a precizat Petru Movilă.” „Este un întreg haos în această reorganizare. Sunt doar trocuri politice pentru satisfacerea clientelei politice şi a baronilor locali”, a adăugat deputatul din opoziție.

El a mai declarat că Iaşul are facultăţi de construcţii şi de arhitectură, iar din acest punct de vedere, mutarea sediului IRC la Bacău nu se justifică.

Deputatul PDL consideră că unii dintre parlamentarii USL de Iaşi nu au ştiut de trocul din USL, între Iaşi şi Bacău. Movilă a amintit și de mutarea Direcţiei regionale anti-fraudă de la Iaşi la Suceava, hotărâre care nu a fost inspirată, motivând că instituţia nou creată la Suceava nu are nici sediu şi nici activitate.

Inspectoratul Regional în Construcţii Iaşi a fost înfiinţat în noiembrie 2011, având în subordine inspectoratele judeţene în construcţii din Suceava, Botoşani, Neamţ, Vaslui, Bacău şi Iaşi.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*