Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

 

Rigoletto, pe 28 noiembrie, la Naționalul ieșean

Opera Națională Română Iași anunţă spectacolul Rigoletto, operă în trei acte de Giuseppe Verdi, joi, 28 noiembrie 2013, de la ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași.

Dirijor: Adelin Cătinean (Opera Națională Română Cluj-Napoca)

Regia îi aparține lui Cristian Mihăilescu, iar scenografia este semnată de Viorica Perju.

Din distribuție fac parte:

Rigoletto  Oleg Ionese (Opera Națională Română Cluj-Napoca)

Este primul spectacol integral multimedia din România, în care partiturile artiștilor alternează cu proiecții de fotografie și de film. S-au făcut filmări special pentru acest spectacol, pentru a da o nouă dimensiune acțiunii. Proiecțiile de pe ecran nu sînt un pleonasm, nu repetă ceea ce se întîmplă pe scenă, ci duc o idee mai departe, merg la simbol, merg la esență. Însăși acțiunea din Rigoletto este un permanent balans între vis și realitate. Pe această dualitate este construit întregul spectacol”, a dezvăluit regizorul Cristian Mihăilescu în 2009.
Premiera operei a avut loc la 11 martie 1851, la Teatro La Fenice din Veneția. Libretul este scris de Francesco Maria Piave, după piesa Regele se amuză a cunoscutului scriitor francez Victor Hugo. Personajele pline de viață și muzica însuflețită au făcut din Rigoletto una dintre operele preferate ale publicului de-a lungul timpului.

Biletele pentru acest spectacol s-au epuizat. Se pun la dispoziție 30 de bilete fără loc la prețul de 10 lei.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*