Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

 

Patron condamnat pentru moartea unui angajat imprudent

Un patron din Iaşi a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei Iaşi la un an de închisoare cu suspendare din cauza morţii unui angajat de-al său. Este vorba despre administratorul Edit SRL Ioan Brânzilă, care a fost condamnat vineri pentru ucidere din culpă şi neluarea vreuneia dintre măsurile legale de securitate şi sănătate în muncă de către persoana care avea îndatorirea de a lua aceste măsuri.
În plus, familia muncitorului ucis va primi daune morale de 22.500 de lei.judecatoria iasi+ palatul de justitie

Totul s-a întâmplat pe 17 noiembrie 2009, când angajatul său, Mihai Lupu, a fost ucis de instalaţia de încălzire de la service. Lupu a încercat să pornească centrala termică, însă apa din instalaţie nu avea presiunea necesară, iar mecanicul a încercat să mărească presiunea cu pistolul de umflat anvelope, însă  capacul vasului de expansiune a zburat şi i-a zdrobit capul.
Potrivit procurorilor, deşi Lupu ignorase avertizările de pe instalaţie, acesta nu era singurul vinovat. Anchetatorii spun că de vină a fost şi patronul pentru că echipamentul era periculos şi nu a fost supus unui proces de verificare şi întreţinere corespunzător riscurilor.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*