Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

 

Liber la graniţă, din nou!

După modelul uite ordinul, nu e ordinul, ordinul ANAF, intrat în vigoare ieri, prin care se preciza ca la graniţa punctele de trecere a frontierei către Serbia, Ucraina şi Republica Moldova să se organizeze controale speciale a fost suspendat fără nicio explicaţie.

ANAF a dat ieri peste cap, activitatea în vămi. Aşa că, la nici 24 de ore, ordinul a fost anulat.

Pe lista produselor supuse monitorizării erau incluse 22 de articole, printre care tutun, bãuturi alcoolice, carburant, ulei, zahăr, flori şi chiar plante ornamentale, legume şi fructe. Toate aceste produse din bagajele personale ar fi trebuit verificate la sânge. De altfel, din acest motiv, timpul de aşteptare s-a mărit simţitor, pentru că fiecare trebuia să declare toate bunurile aduse de peste graniţã şi  să completeze diverse formulare. Vama Albiţa a fost aproape  blocată  aseară , acesta fiind cel mai important punct de trecere de la graniţa externã a Uniunii Europene. Aici s-au format cozi de sute de maşini. Intenţia ANAF era să creeze o bază de date necesară identificţării persoanelor care introduc frecvent în ţară produse pe care le declară ca fiind destinate consumului personal, dar apoi le comercializează pe piaţa neagrã.

Aseară, în jurul orei zece şi jumatate, ordinul a fost anulat fără nicio nicio explicaţie. Practic oamenii au putut trece din nou, la fel ca până acum fără sa mai fie nevoiţi sã completeze niciun formular special cu bunurile deţinute.

 

sursa: tvr.ro

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*