Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Tineri, educaţi, şomeri. Politica UE pentru angajarea tinerilor

Aproximativ un tânăr din patru este șomer în UE (în unele țări doi din trei). Deputaţii europeni au cerut mai multă atenție șomajului în rândul tinerilor în contextul în care Fondul social european va fi reînnoit pentru perioada 2014-2020. Marți, comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale a susținut și extins propunerea pentru o inițiativă privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor.

După modificările făcute în comisie, inițiativa privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor va viza tineri cu vârste între 15 și 30 de ani care nu lucrează, nu studiază și locuiesc în regiuni unde rata șomajului în rândul tinerilor depășește 20%.

Scopul este de a demara așa-numita „garanție pentru tineri“. Obiectivul garanției este de a oferi un loc de muncă, un stagiu sau formare profesională tinerilor care sunt șomeri de peste patru luni.

Fondul social european este instrumentul prin care UE promovează ocuparea forței de muncă 100%, creșterea productivității și a calității muncii, o mai bună mobilitate a muncitorilor în UE, ameliorarea educației și a formării profesionale și promovarea incluziunii sociale.

 

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*