Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

 

Cercetarea în universităţile ieşene, în cădere liberă

În cercetarea realizată de Scimago Institutions Rankings (SIR Global 2013) sunt incluse 22 de universităţi şi institute de cercetare din România. La nivel naţional, pe primul loc se află Universitatea Politehnică Bucureşti, urmată de Academia Română şi Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca. Clasamentul este continuat de Institutul de Fizică Atomică şi Universitatea Bucureşti.

Iaşul este reprezentat în acest top doar de două institute de învăţământ superior, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”,  clasată pe locul 7 la nivel naţional, şi Universitatea „Al. I. Cuza”, situată pe poziţia 9. În ultimii trei ani, Universitatea „Al. I. Cuza” a coborât trei poziţii în acest clasament naţional.

Clasamentul realizat de SIR ia in considerare cantitatea si calitatea productiei stiintifice publicate – numarul articolelor in revistele stiintifice de specialitate, ponderea articolelor publicate in colaborare cu autori din instituţii din alte ţări, numarul de citari, calitatea publicaţiilor, rata de excelenţă, precum şi alti indicatori.

Conform SIR Global 2013, realizat in rândul universităţilor şi institutelor de cercetare din întreaga lume, UTI este pe poziţia 1258, iar UAIC se află pe locul 1296.

http://iasinews.ro/wp-content/upload

Lăsați un comentariu

*